Дата: 11 Май 2020
Здравейте,
Днес сме решили да ви зарадваме с една рецепта от кухня на Лиани.
Ще ви покажем как се приготвят много интересни и в същотото време здравословни оризови кюфтета. Приготвянето започва с жасминовия ориз , който се вари на средна темтература за около 12 минути с 3 към 1 вода.След като ориза е в готовност се добавя маслото до пълно разтапяне. Всичко се разбърква и се оставя да изстине. През това време в купичка се разбиват 2 яйца, а в друга купичка се изтегля оризово брашно, също така и галета .Започваме с оформянето на кюфтетата, като ги овалваме в брашно, след това се потапят в яйцата и накрая в галета! В предварително загрята мазнина се пържат кюфтетата и след като получат златист цвят се обръщат.
Към тях ще прибавим и свеж млечен сос с който да допълним хрупкавият вкус на нашите оризови кюфтета.
Те могат да бъдат страхотен обяд, както и лека вечеря , съчетани с хубаво бяло вино.
Продукти за оризови кюфтета:
-100 гр. жасминов ориз
- 20гр. лук
- 20гр.морков
-30гр. масло
-2 яйца
-50 гр. оризово брашно
-50гр. галета
Продукти за млечен сос:
-50гр. майонеза
-50 гр. кисело мляко
-1/4 лимон
-щипка сол
-щипка черен пипе и копър
Кюфтенцата се сервират с млечен сос и свежи салати!
Остави мнение/коментар