Количка

0 артикула
 • Начало +
 • |
 • |
 • |
 • |
 • Тематични вечери +
 • ДОСТАВКА +
 • БЛОГ +
 • |
Вижте всички статии

Как да изберем детска торта за рожден ден?

Как да изберем детска торта за рожден ден?

Едно от най-важните неща при организирането на детски рожден ден е избора на тортата. Нашите деца винаги очакват с нетърпение своят рожден ден, а неразделна част от него е и това как ще изглежда самата торта. Затова и ние ще дадем основните препоръки каква торта трябва да изберем, ако искаме да изненадаме приятно нашето дете:

 1. Първата основна точка е да знаем кои са любимите герои на детето ни, ако има повече, то трябва да разберем кой му е най-любимият в момента.
   
 2. След като изберем героя, имаме три варианта, които можем да изберем при поръчката на торта за рожден ден.

          а) Да изберем торта с ръчно изработени 3D фигурки от захарен фондан на любимите анимационни герои. Поръчката на такъв тип торта има своите плюсовете и минусите. Със сигурност положителното е че тортата ще бъде с уникален дизайн и визия. Като нещо негативно може да се отчете наличието на множество захарен фондан с който се "обличат" подобни торти, както и изработката на фигурките от него. Голяма част от родителите избягват поради тази причина подобни торти

          б) „Гола“ торта – В този тип торти отново могат да се добавят и изработят 3D фигурки от захарен фондан, като основата на тортата остава „гола“ без да се използва захарен фондан. Родителите, които искат компромисен вариант на добре изглеждаща торта, без захарен фондан или минимално количество от него за 3D фигурките, се спират на „гола“ торта.

          в) Последният и най- поръчван вариант е Фото торта с картинка (снимка) по желание на клиента. Тук, като предимство може да се посочи това, че не се използва захарен фондан, а изображението върху тортата може да бъде каквото пожелаете (ако клиента предоставя снимката е важно то да е с добро качество).  Друго основно предимство на тази торта за рожден ден е ценовата категория, като тя е най – евтината торта спрямо изброените по горе. Самото разрязване става много лесно и равномерно, като повечето подобни торти са правоъгълни.
 

     3. Избор на пълнеж при торта за рожден ден.

 

 Детски парти център „Лиани“ Ви предлага голямо разнообразие от пълнежи. Тук е важно да се отбележи, че визията на тортата може да ограничи избора на пълнежа. Ако тортата е на два или повече етажи, пълнежите, като еклерова или бисквитена не са подходящи, тъй като са по-меки и има вариант долният етаж да не може да поеме горните и да поддаде самата торта. Ако все пак държите на определен пълнеж при по-високи торти има възможност да се поставят различни подпори, които след това при разрязване трябва да бъдат отстранени. Ако тортата трябва да бъде опитана от повече гости е хубаво да се насочите към по-стандартни пълнежи. Съобразете и сезона, като през лятото е хубаво да се ядат по-леки и свежи торти с плодове, а пък през зимата може да се поръча такава с повече шоколад. Може би най-важното е и желанието на рожденикът, който ако е любител на бисквитена торта, би било добре да се съобразим и с неговото мнение. Все пак рожденият ден и повода са си негови.

 Ние от Детски парти център „Лиани“ горещо препоръчваме новият ни пълнеж „козуначен“ , който се прави с италиански козунак Панетоне, крем маскарпоне и портокалов сок. Уникална комбинация, която върви в топли и студени месеци.

 

При въпроси или желание за съвет може да се свържете с нас на телефон: 0882958391 или чрез формата ни за контакт.

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  Все още няма коментари